Huishoudbeurs

Boek nu de Huishoudbeurs! Alle dagen gegarandeerd vertrek.

Kempenmuseum De Acht Zaligheden

In het spoor van de Smokkelaar
van 10:00 uur - 16:00 uur
  • Vervoer per luxe touringcar
  • Koffie/thee met vlaai
  • Koffietafel
  • Gids

Deze bustocht, in combinatie met de mooie, gezellige smokkelwandeling, leert u alles over smokkelen….

Na ontvangst met koffie en vlaai bij Kempenmuseum De Acht Zaligheden wordt er een dvd getoond met een kort overzicht van wat u in het museum kunt zien. Daarna kunt u het museum en de museumtuin bezichtigen. Vervolgens vertrekt u met de bus voor de “verkorte Smokkelroute”.

Deze tocht voert ons door het prachtige ‘Grenspark de Kempen’. Door een gids worden smokkelverhalen verteld, doorspekt met anekdotes. Ook aan het landschap en aan de geschiedenis van de Kempische mens wordt op deze tocht uitvoerig aandacht besteed. Eventueel kunt u de route onderbreken voor een goed verzorgde koffietafel in een restaurant in de omgeving. Vanaf het restaurant vervolgt u het programma met een avontuurlijke smokkelwandeling. De route is ca. 4 km. lang en loopt over grenspaadjes in de schitterende natuur van de Kempen. Na terugkomst in het museum kunt u onder het genot van een consumptie nog even gezellig napraten over deze gezellige, sportieve tocht.

Groepen vanaf 30 pers.

Alle faciliteiten voor rolstoelgebruikers zijn in het museum aanwezig.

 

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vul dan a.u.b. zo volledig mogelijk onderstaand formulier in. U ontvangt dan zo snel mogelijk een scherpe offerte.
  • Heenreis

  • :
  • Terugreis

  • :
  • Persoonsgegevens

Categorie: .

Meer info

Historie

Het pand, waarin het Kempenmuseum thans is gevestigd, dateert van ca. 1890. In 1910 werd de boerderij door blikseminslag verwoest. Op de fundamenten is een nieuwe Kempische langgevelboerderij gebouwd. Tot 1974 is hier het boerenbedrijf daadwerkelijk uitgeoefend.

Op 9 april 1979 werd de Stichting Museum De Acht Zaligheden opgericht. Dit maakte het mogelijk om de collectie, verzameld door Piet Kwinten, onder te brengen in de boerderij aan de Kapelweg. Op 19 april 1980 vindt de verhuizing plaats. Uiteraard op traditioneel Kempische wijze. In verschillende fases is het pand uitgebreid en vernieuwd tot wat het nu is. In 2005 is er een verbinding gemaakt tussen de boerderij en de vroegere varkensstal, die tegenwoordig dienst doet als ontvangstruimte en koffieschop.

In 2010 is op het terrein een nieuw gebouw gerealiseerd, met daaronder een depot, dat voldoet aan alle eisen van conservering die een museumcollectie nodig heeft. In 2013 – 2014 is de boerderij zelf gerestaureerd en vernieuwd. Dit biedt de mogelijkheid om de tentoonstellingsruimte van het museum verder uit te breiden, door ook de bovenverdieping toegankelijk te maken voor het publiek.

Vanaf 21 juni 2014 is op de bovenverdieping, prima bereikbaar met trap en lift, in beeld en geluid een overzicht te zien en te beleven van de agrarische ontwikkeling van de Kempen van 1900 – 1960, met objecten voornamelijk uit de eigen, rijke collectie van het museum.

Meer mogelijkheden!

Alle programma’s zijn naar eigen wensen uit te breiden. Of het nu gaat om koffie met gebak, een koffietafel in de middag of een heerlijk diner ter afsluiting van uw dag, alles is mogelijk.
De tijden in de programma’s kunnen afwijken of naar wens aangepast worden.