Huishoudbeurs

Boek nu de Huishoudbeurs! Alle dagen gegarandeerd vertrek.

FAQ

Kan ik een touringcar huren en wat kost dat?
De touringcar is het ideale vervoermiddel voor als u met meerdere personen op stap wilt. Het is veilig, comfortabel, milieubewust en bovenal gezellig. Het huurtarief is afhankelijk van een aantal factoren, zoals van hoe laat tot hoe laat, hoeveel personen, welke datum en dag en het type bus.
Klik hier voor een vrijblijvende prijsopgave.

Kan ik een touringcar huren zonder chauffeur?
Een keurmerkhouder mag uitsluitend touringcars zonder chauffeur verhuren aan bedrijven die beschikken over een Communautaire Vergunning.

Is BBA Tours BV/ de Mol-Pelikaan een Keurmerk Touringcarbedrijf?
BBA Tours BV/ de Mol-Pelikaan is sinds 1996 voorzien van het Keurmerk Touringcarbedrijf en voldoet daarmee aan de strikte eisen die de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf stelt aan vervoersbedrijven. Het Keurmerk biedt garanties op het gebied van:
•    Veiligheid en onderhoud van de touringcar
•    Vakbekwaamheid van de chauffeurs
•    Naleving van de rij- en rusttijdenwetgeving
•    Naleving van sociale voorschriften

Zijn we verzekerd tijdens een reis met de touringcar?
Ja, in de touringcar bent u ten alle tijden verzekerd. Dit is zelfs wettelijk verplicht. Deze verzekering is geldig als u in de touringcar bent. Zodra u uit bent gestapt is deze verzekering uiteraard niet meer van toepassing. Hiervoor kunt u (bij ons) een reisverzekering afsluiten.

Hoe zien de touringcars van BBA Tours BV/ de Mol-Pelikaan eruit?
Standaard zijn al onze touringcars egaal wit en voorzien van het BBA Tours BV logo. Door middel van koersborden (1 ½ m lang, 60cm hoog) is het mogelijk om achter het logo van BBA Tours een koersbord te plaatsen van de door de opdrachtgever geleverde reclame en/of logo.
Daarnaast beschikt BBA Tours BV ook over enkele Company’s Coaches, dit zijn touringcars welke volledig van bestikkering zijn voorzien in de kleuren van onze opdrachtgevers.
Beide reclamemogelijkheden zal door BBA Tours BV worden verzorgd, prijzen zijn op aanvraag. Indien u hierin geïnteresseerd bent klikt u hier of bel ons op +31 (0) 13 5444 888

Hoeveel zitplaatsen heeft een touringcar?
BBA Tours BV/ de Mol beschikt over een uitgebreid en gevarieerd wagenpark met bussen en touringcars van 16 tot en met 90 zitplaatsen.

Wat is de stoelafstand in de touringcar?
Onze touringcars staan standaard afgesteld op Tourist Class.
Tourist Class betekent dat de onderlinge stoelafstand 75 cm is, de stoel is 30 graden verstelbaar en ook de voetsteun is verstelbaar.
Daarnaast is het bij een meerdaagse reis mogelijk om de afstelling aan te passen naar Comfort Class of Royal Class. Voor aanpassingen in de afstellingen van onze touringcar betaalt u echter wel een meerprijs.
Comfort Class betekent dat de onderlinge stoelafstand 85 cm is, de stoel is 35 graden verstelbaar en de voetsteun is ook verstelbaar.
Royal Class betekent dat de onderlinge stoelafstand 94 cm is, de stoel is 45 graden verstelbaar met ook de verstelbare voetsteun.

Mogen kinderen op schoot in de touringcar?
Kinderen t/m één jaar mogen bij een volwassene op schoot. Kinderen van twee jaar of ouder moeten gebruik maken van een eigen stoel. Eventuele stoel verhogers dient u zelf te verzorgen.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?
De bagageruimte van een touringcar is beperkt. Stem dit vooraf af wwarop wij kunnen anticepren met de inzet van bijv. een grote  touringcar en/of aanhangwagen. Het gewicht van de koffer of rugzak mag maximaal 10 of 20 kilo bedragen, dit is afhankelijk van het type touringcar wat voor uw rit wordt ingezet.

Wat mag ik niet meenemen in de touringcar?
Het is verboden drugs, explosieven, wapens of gevaarlijke stoffen in de bagage te vervoeren of anderszins zelf bij zich te hebben.

Catering in de bus, is dat mogelijk?
Op verzoek is het mogelijk om de koelkast te voorzien van diverse dranken en is het mogelijk om catering te bestellen. Dit varieert van een eenvoudig lunchpakket tot en met luxe hapjes.

Heeft de touringcar een toilet, koffieapparaat, dvd etc.?
Standaard zijn (bijna) alle touringcars van BBA Tours B.V. voorzien van toilet, airco, geluidsinstallatie. In de meeste gevallen beschikken onze touringcars ook over een koffieapparaat, koelkast en DVD of videospeler.

Kan mijn rollator / rolstoel / scootmobiel mee in de touringcar?
Ja, dat kan. Een rollator kan opgevouwen onderin de touringcar vervoerd worden. Voor een opvouwbare scootmobiel en opvouwbare rolstoel geldt hetzelfde. Als u met een (elektrische) rolstoel/scootmobiel de touringcar in moet, kunt u onze rolstoel touringcar reserveren. Deze is voorzien van een lift en heeft de mogelijkheid met de rolstoel in de bus vervoerd te worden. Klik hier voor een offerteaanvraag voor onze rolstoel touringcar.

Wat is de maximum snelheid van een touringcar?
Bijna alle touringcars van BBA Tours B.V. mogen 100 km/u. Enkelede overige touringcars mogen 80 km/u. De touringcars kunnen ook echt niet sneller omdat ze wettelijk zijn begrensd en de tachografen zijn geijkt. Voorts moet de chauffeur zich houden aan de aangegeven maximum snelheid. De gemiddelde snelheid is niet veel lager als van een personenwagen. Een touringcar mag overigens ook inhalen waar dit voor vrachtwagens niet is toegestaan.

Hoe lang mag een chauffeur rijden?
Dit is geregeld in het Arbeidstijdenbesluit, in de volksmond ‘rijtijdenwet’. Deze is verdeeld tussen werktijd en rijtijd. Onder werktijd wordt alle tijd verstaan, dat een chauffeur aan het werk is inclusief wachttijd, pauzes en rijtijd. Zo wordt bijv. de wachttijd bij de Efteling, gerekend als werktijd. Rijtijd is de werkelijke tijd dat een chauffeur aan het rijden is. Stilstaan in een file is rijtijd. De rijtijdenwet kent veel uitzonderingen maar in grote lijnen mag een chauffeur per dag 9 uur rijden en maximaal (incl. rijden) 15 uur werken. Daarna dient er verplicht een periode van 11 uur aaneengesloten rust te zijn. Deze rusttijd mag dan wel incidenteel worden ingekort naar 9 uur. Op de site van het ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) treft u alle in’s en out’s van deze wetgeving aan.
 
Verricht BBA Tours B.V. onderhoud aan haar touringcars?
BBA Tours B.V. maakt gebruik van erkende onderhoudsbedrijven waar al onze touringcars door gediplomeerde monteurs onderhouden worden. Dankzij preventief onderhoud verkeren onze touringcars altijd in optimale staat. Dat is een blijvende garantie voor een veilige en prettige reis.

Kan BBA Tours B.V. een meerdaagse reis organiseren?
BBA Tours B.V. is gespecialiseerd in één- en meerdaags touringcarverhuur en het verzorgen van individuele- en groepsdagtochten. Voor de organisatie van meerdaagse reizen, inclusief alle verzorging zoals hotels, gidsen, vaartochten etc., werken wij samen met diverse partners. Voor bijna elke bestemming en budget kunnen wij voor u een passend voorstel maken.
De meerdaagse reizen worden uitgevoerd met onze eigen touringcars.

Met de jarenlange ervaring in het organiseren van dagtochten, heeft BBA Tours B.V. ook een uitgebreid netwerk van uitstekende restaurants in binnen- en buitenland weten op te bouwen.

Meer info

Reistip van de week!

Finish Tour de France

Lukt het Team Jumbo-visma weer om de overwinning op de Champs-Elysées te pakken?

Ga met ons mee naar de Finish van de Tour de France 2019.

Programma 28 juli 2019:

12.00 uur Verwachte aankomsttijd in het centrum van Parijs.

Na aankomst in Parijs kunt u op eigen gelegenheid het centrum van Parijs bezoeken.

Rond de klok van 17.00 uur is de Grande finale van de Tour de France 2019 waarna aansluitend de prijsuitreiking plaats zal vinden.

Om 24.00 uur vangt het retour vertrek naar de diverse opstapplaatsen aan.